25 listopada 2017 r., godz. 11.00-15.00
Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida, os. Górali 5
Jesienne Kulinaria JEM JEM są okazją do spotkania ze specjalistami i rozmowy na temat zdrowia, żywienia i kuchni. W poprzednich latach skupiliśmy się na kwestiach związanych z owocami i warzywami, rozprawiliśmy się z faktami i mitami dotyczącymi fermentacji i kiszenia, a w tym roku "na tapetę" bierzemy nabiał.
W programie:
10.45 - 13.00 Przyjmowanie serników konkursowych.
11.00 - 12.30 Debata o nabiale. Czy da się pogodzić dwa skrajne obozy: przeciwników i zwolenników diety bogatej w nabiał? Spotkanie ze specjalistami.
12.30 - 13.30 Warsztaty robienia masła i kefiru.
13.30 - 14.30 #GoVegan, czyli jak zastąpić nabiał produktami roślinnymi?
14.30 - 15.00 Rozstrzygnięcie konkursu na sernik i wręczenie nagród.
Dodatkowo:
11.00 - 15.00 Biały targ. Stoiska z produktami nabiałowymi i ich vegańskimi odpowiednikami.
Konkurs na sernik:
Warunkiem udziału w konkursie jest dokonanie wcześniejszego zgłoszenia – najpóźniej do 24 listopada 2017 r. poprzez przesłanie podpisanej deklaracji zgłoszeniowej na adres a.wyrwal@okn.edu.pl lub dostarczenie osobiście do Ośrodka Kultury im. C. K. Norwida os. Górali 5 w Krakowie. Każdy uczestnik konkursu przygotuje sernik i przekaże go organizatorowi w dniu konkursu, tj. 25 listopada 2017 r. w godz. 10.45 - 13.00. Sernik powinien być dostarczony na konkurs w formie gotowej. Do ciasta należy dołączyć dane osoby zgłaszającej. Komisja konkursowa powołana przez organizatora dokona oceny w dniu 25 listopada 2017 r.
Udział w konkursie jest bezpłatny. Każdy z uczestników może zgłosić jeden sernik.
REGULAMIN KONKURSU NA SERNIK I KARTA ZGŁOSZENIA
Wstęp na wszystkie wydarzenia jest wolny.
Szczegółowe informacje:
Dział Animacji i Promocji Kultury
Ośrodek Kultury im. C. K. Norwida
os. Górali 5, 31-959 Kraków
tel. 12 644 27 65, w. 18, animacja[at]okn.edu.pl
www.okn.edu.pl
www.facebook.com/oknorwid